Musikvideotoppen Vecka 11

Det har varit en tuff fight i toppen mellan The Wife och Pompejius under de senaste veckorna, den här gången var det Pompejius som drog längsta strået och tog hem flest röster för sin video till Cracks. Avicii drog även in en hel del röster och tog sig in på tredje plats.

Då det just nu verkar vara på tapeten med musikomröstningar så känns ju Musikvideotoppen helt rätt i tiden. Här är det ni besökare som demokratiskt röstar fram veckans topplista.

Veckans topplista

# V
1. (2) Pompejius – Cracks 4

2. (1) The Wife – Poison 3

3. (NY) Avicii vs Nicky Romero – I Could Be The One 1

4. (3) Skånske Arne & Jonny Spöge – Ingen Rasar 6

5. (4) Kvelertak – Bruane Brenn 4

Veckans utmanarvideor

Yohio – Heartbreak Hotel
Råkade av en slump kolla på något jippo igår som kallades Melodifestivalen, något ni hört talas om? Min personliga favorit från kvällen var nog Ralf Gyllenhammar men vinsten kammades hem av Robin Stjernberg som tack vare den utländska juryn fick högst totalpoäng. Dock så verkar det inte som att Robin, eller Ralf heller för den delen, har spelat in någon musikvideo till sin låt än, så vi tar videon av den något androgyne Yohio istället som tog hem flest röster från det svenska folket för Heartbreak Hotel och hamnade till slut på andra plats, baserat på totalpoängen.

Kleerup feat. Loreen – Requiem Solution
Bästa uppträdandet under kvällen tycker ändå jag, och många andra verkar det som, att Loreen stod för även i år, denna gången ihop med Adolf Fredriks Musikklasser i deras tolkning av Euphoria. Under veckan så släppte Loreen tillsammans med Kleerup en video till deras senaste singel Requiem Solution. Låten kommer finnas med på Kleerup’s kommande album som släpps senare i vår.

Eddie Lövholm Eriksson – Honungsfjärden
Sprillans ny video av Eddie Lövholm Eriksson, en väldigt lovande nyare svensk artist. När jag hörde Eddie så var Lars Winnerbäck det första som dök upp i tankarna och blev inte alltför förvånad när jag såg att han tidigare spelat in en duett ihop med Anna Stadling som sjunger i Winnerbäcks kompband Hovet. Härnäst väntar releaseturné för Eddie. Igår uppträdde han på Södra Teatern i Stockholm och inom dom närmsta dagarna så kan ni se han uppträda i Göteborg, Örebro och Uppsala.

The Darkness – With A Woman
Hårdrocks-falsettsångarnas okrönte konung Justin Hawkings är tillbaka med sitt band The Darkness igen. Under augusti 2012 så släppte gruppen albumet Hot Cakes, senaste studioalbumet sedan 2005. Gruppen upplöstes ett tag däremellan varav medlemmarna hade olika sidoprojekt, Justin bildade gruppen Hot Leg och de övriga medlemmarna bildade gruppen Stone Gods. Men i början av 2011 så återförenades bandet och här är gruppens senaste video till låten With A Woman.

Kodie – All Night Long
Efter en 11 års lång boxningskarriär och två års högskolestudier så bestämde sig svenske Kodie för att helt byta riktning och lägga krutet på musikkarriären istället. All Night Long är artistens senaste singel och video, och visst kan man säga att det verkar som han har gjort rätt karriärsval då det här låter som en riktig hit. Musiken är en mix av hiphop, dance, house och pop som han på ett ganska naturligt sätt lyckats koka ihop.

Detta inlägg publicerades i Veckans listor och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar