Musikvideotoppen Vecka 2

Dags igen för veckans lista och samtliga av förra veckans videor har lyckats hålla sig kvar, med några inbördes omplaceringar. Miss Li är kvar på femte plats och Supralunar har fått lov att abdikera ner till fjärde plats efter två veckor på toppen. Inzoule har nu legat kvar på listan i fem veckor och klättrar upp en placering till tredje plats.

Förra veckan så hade vi den tredje brodern på tredje platsen, men den här veckan så kammade videon Harmless Gun in flest röster och tar därmed över första plats, med bara några enstaka röster fler än Rooni som vi hittar på andra plats. Nu väntar fem nya videor och det är upp till er besökare att bestämma hur nästa lista ska se ut.

Veckans topplista

# V
1. (3) Third Brother – Harmless Gun 2

2. (2) Rooni – Run (Into My Arms) 4

3. (4) Inzoule – Use You 5

4. (1) Supralunar – People Like Us 3

5. (5) Miss Li – Golden Retriever 2

Veckans utmanarvideor

Imagine Dragons – Radioactive
Skum video av Imagine Dragons där det anordnas en form av tuppfäktning mellan ett gäng blodtörstiga gosedjur. Bandet bildades 2008 i Las Vegas av sångaren Dan Reynolds och dåvarande trummisen Andrew Tolman. Bandets förra video It’s Time fick en nominering till bästa rock-video på MTV Video Music Award förra året.

Chairlift – Met Before
Syntpop-duo från New York som bildades 2005. Förutom det ordinära musikvideoupplägget på Met Before så har duon även gjort en underhållande interaktiv video där man själv kan påverka karaktärernas öden beroende på vilka alternativ man väljer under videons gång. Kan sångerskan få sin drömprins eller ska hon utföra vetenskapliga stordåd i labbet? Och vad händer när forskarkollegan utför ett ”mykologiskt experiment” på dom lustiga svamparna han hittar under klassens expedition? Möjligheterna är många och för varje gång man kör videon så kan man hitta nya roliga vinklar på berättelsen. Testa själva på bandets hemsida.

Tenacious D – Rock Is Dead
Det är svårt att inte ryckas med av Jack Blacks glödande entusiasm för rockmusiken när man ser honom i någon av dom många musikerrollerna han haft på film eller om man lyssnar på hans band Tenacious D som han har ihop med Kyle Grass. Bandet har till och med, enligt dom själva, skrivit världens bästa låt tidigare, det är inte så dumt att ha på sin meritlista. Här sjunger dom om hur rocken är död, tja uppenbarligen inte.

Robbie Williams – Candy
Robbie har hängt med ett tag i musikbranschen, det började i pojkbandet Take That i början på 90-talet som han var aktiv med i ett par år men 1995 fick han lov att lämna gruppen. Efter det kom en tid av hårt leverne och det blev så pass illa att hans vän Elton John blev tvungen att skicka iväg honom på rehab. Efter att han avslutat sin behandling så inleddes solokarriären i mitten på 90-talet där han haft stora framgångar med hitlåt efter hitlåt. Senaste skivan Take The Crown kom 2012 där låten Candy finns med.

Solange – Losing You
R&B-sångerska och lillasyster till Beyoncé från Destiny’s Child som varit aktiv sen 2001 och släppt två skivor tidigare under karriären, tredje skivan där Losing You finns med kommer 2013. Videon spelades in i Kapstaden i Sydafrika. Tanken var att försöka skildra stadens miljö och filmades ganska sporadiskt utan alltför mycket regi.

Detta inlägg publicerades i Veckans listor och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar