Musikvideotoppen Vecka 8

Tja! Vi har ju haft ett par videor på listan som lyckats hänga med ett bra tag, som mest så kan en video ligga kvar i tio veckor och förra veckan så blev Inzoule dom första som klarade av att hålla sig kvar hela perioden ut. Denna vecka så är det Rooni med låten Run (Into My Arms) som tagit sig in på sin tionde vecka och därför så får vi ta farväl av dom för denna gång, och vem vet, man kanske törs hoppas på ett återseende av gänget någon gång i framtiden på Musikvideotoppen? Härnäst så har vi även Supralunar som nu varit med i nio veckor, så det här blir sista veckan som ni kan rösta på dom.

Nya på listan denna vecka är norrmännen i Kvelertak som tog sig in på fjärde plats samt Pompejius som tog hem flest röster under den gångna veckan och därmed klättrar hela vägen upp till toppen på listan.

Veckans topplista

# V
1. (NY) Pompejius – Cracks 1

2. (2) Rooni – Run (Into My Arms) 10

3. (1) Skånske Arne & Jonny Spöge – Ingen Rasar 3

4. (NY) Kvelertak – Bruane Brenn 1

5. (4) Supralunar – People Like Us 9

Veckans utmanarvideor

Bon Jovi – Because We Can
Jon Bon Jovi är tillbaka med en ny låt och musikvideo, mannen som ligger bakom gamla monsterhitar som Livin’ On A Prayer, Bed Of Roses, You Give Love A Bad Name och It’s My Life. Because We Can heter den senaste låten och visst låter det som en potentiell hit även den. Låten kommer finnas med på det kommande albumet What About Now som släpps 26 mars och dom är även aktuella med en spelning i Sverige på Stockholm Stadion den 24 maj, vilket blir bandets första spelning i Sverige på tolv år.

The Wife – Poison
The Wife bildades under våren 2012 i Vänersborg och man måste ju säga att det verkar vara en väldigt produktiv grupp då dom redan har spelat in sitt debutalbum samt två musikvideor och därutöver även hunnit med ett gäng livespelningar på festivaler och i radio bland annat. Videon vi får se här är inspelad live på Vänersborgs teater och låten Poison kommer finnas med på deras nästa album som just nu är under inspelning. Musiken är en blandning av blues, rock och folkmusik och bandet själva brukar beskriva deras genre som americana.

Passion Pit – Carried Away
Under alla-hjärtans-dag i torsdags så släppte Passion Pit sin video till Carried Away i form av en liten kärleksdrama/komedi-film, med bandets frontare Michael Angelakos och Sophia Bush från TV-serien One Tree Hill i huvudrollerna. Tidigare så har även DJ:n Tïesto spelat in en remix på låten och släppt en egen video till den. Bandet var under 2012 ute på turné med det skotska nyare bandet Chvrches som har hypats en hel del här i Sverige.

Cult Of Luna – Passing Through
Umeå-baserade metal-bandet Cult Of Luna släppte i januari sitt senaste album Vertikal, vilket har blivit ett av årets än så länge mest hyllade album av kritiker i såväl Sverige som utlandet. Nyligen så släppte dom även en musikvideo till låten Passing Through som finns med på skivan och den filmades i Säters Hospital, ett mentalsjukhus som grundades 1912 där man bland annat använde sig av lobotomi. Nu är mentalsjukhuset nedlagt och ersatt av Skönviks rättspsykiatriska klinik som ligger på samma område. Jag har råkat jobba på just den rättspsykiatriska kliniken och kan säga att det ser lite trevligare ut där än vad det ser ut i videon från det tidigare mentalsjukhuset.

Mumford & Sons – Lover Of The Light
Har tidigare skrivit en del om amerikanska Grammy’s Award och nu har vi fått reda på vilka artister som vunnit priserna. Priset för ”Best short from music video” gick till Rihanna’s We Found Love men då hon rätt så nyligen varit utmanare på Musikvideotoppen så kan vi ta en video av Mumford & Sons istället som fick priset ”Best long form music video” för Big Easy Express, en konsertfilm/road movie där man får följa med Mumford & Sons ihop med två andra band som spelar sig igenom Amerika till tågs. Dom fick även pris för årets album med skivan Babel där låten Lover Of The Light finns med och som är bandets senaste musikvideo.

Detta inlägg publicerades i Veckans listor och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar