Musikvideotoppen Vecka 7

Det händer mycket inom musikbranschen nu i februari, prisutdelningen för amerikanska Grammy Awards sker idag och sen står den svenska Grammisgalan på tur, och så har nog ingen missat att deltävlingarna för schlagerfestivalen kickat igång igen och skapar stora rubriker i dagens tidningar. Men även Musikvideotoppen har fått sin beskärda del utav nyhetsrubriker, blev nämligen intervjuad här i veckan av Musikvideobloggen, en nystartad blogg av Sofie Tedenstad som skriver för Eken Magasin. Intervjun hittar ni här och för er som gillar musikvideor så kan jag rekommendera er att kolla in mer av bloggen där det dagligen läggs upp olika intressanta videor.

…och om vi skulle ta och spinna vidare på spåret angående nyhetsrubriker så för det oss vidare till veckans topplista. Det var tydligen fler än Skånske Arne & Jonny Spöge som rasar mot tidningarnas bantningstips och skvallerrubriker, så denna vecka hittar vi dessa två skåningar i toppen på listan. Sen får vi passa på att tacka av Inzoule för en tio veckors lång tjänst på listan och således så går det ej att rösta på dom denna vecka, och det här blir även sista veckan som ni kan rösta på Rooni då dom varit med i nio veckor.

Veckans topplista

# V
1. (2) Skånske Arne & Jonny Spöge – Ingen Rasar 2

2. (3) Rooni – Run (Into My Arms) 9

3. (1) Inzoule – Use You 10

4. (4) Supralunar – People Like Us 8

5. (NY) Joey Ramone – New York City 1

Veckans utmanarvideor

Jay-Z & Kanye West – No Church In The Wild ft. Frank Ocean & The-Dream
Vi inleder listan med en video som är nominerad i Grammy Awards kategori för årets musikvideo. Här har vi två riktiga tungviktsboxare inom hiphopen, Kanye West och Jay-Z med No Church In The Wild där även Frank Ocean och The-Dream medverkar. Även om denna video inte skulle få priset för bästa video så kan man misstänka att någon av dom medverkande kommer få något pris under galan. Kanye West, Jay-Z och Frank Ocean har alla blivit nominerade i andra kategorier som bästa rap-låt, årets inspelning, bästa nya artist och årets album bland annat. Regissören bakom videon är Romain Gavras som även regisserat M.I.A. – Bad Girls vilken också är nominerad i kategorin bästa musikvideo.

P!nk – Just Give Me A Reason ft. Nate Ruess
Nu i veckan så släppte P!nk en musikvideo till Just Give Me A Reason och även hon har chans på Grammy ikväll, låten är från albumet The Truth About Love som är nominerad i kategorin bästa popalbum. Här sjunger hon ihop med Nate Ruess som är sångaren i fun. och även dom är nominerad i flera av Grammy’s kategorier. Vi får också se P!nk’s fästman Carey Hart i videon. P!nk har varit aktiv som artist sen 1995 och har sen dess släppt sex studioalbum och haft 18 singlar på Billboard’s Top 20 hits.

Kvelertak – Bruane Brenn
Kul video från vårt kära grannland Norge. Kvelertak kör ett sorts hopkok på hardcore/metal/hårdrock och dom släppte sitt debutalbum 2010 vilket fick väldigt bra respons från kritiker. 25 mars i år kommer nästa album Meir ut där låten Bruane Brenn är första singeln och det spelades in i Massachusetts, USA, med Kurt Ballou från mathcore-bandet Converge som producent. Låter riktigt lovande inför det kommande albumet.

Pompejius – Cracks
Härnäst så kommer en video direkt från dom värmländska skogarna, bokstavligt talat. Under hösten 2009 så sattes låtskrivandet igång, då under namnet Herr Kaskelot vilket sedan resulterade i ett skivsläpp i maj 2012 och ett namnbyte till Pompejius. Trots att bandet är så pass nytt så har dom redan hunnit spela på festivaler som Umeå Open och Live at Heart samt spelat in denna suggestiva musikvideo. Håll ögonen öppna för Pompejius för dom kommer ni säkert få se mer av i framtiden.

Loreen – Euphoria
Den värsta skandalen, är schlagerfinalen… Här har vi en artist som gjorde allt annat än skandal förra året. Deltävlingarna är i full gång och om jag ska vara ärlig så har jag dålig koll på vilka artister som deltar i årets melodifestival, brukar vänta med att kolla till själva finalen. Men förra årets schlager- och eurovisionfinal hade nog dom flesta av er, och även jag, koll på där Loreen kammade hem storkovan med sin låt Euphoria. 372 poäng skrapade hon hem i europafinalen, endast 16 poäng från Alexander Rybaks poängrekord och på rekordlistan som sammanställts baserad på procenten av maxpoängen så ligger hon på sjunde plats av alla schlagerlåtar någonsin. Efter att hon tagit hem eurovisionsegern så spelade hon in den här likt låten lite mystiska musikvideon och då hon inte varit med på Musikvideotoppen tidigare så är det hög tid nu.

Detta inlägg publicerades i Veckans listor och märktes , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar